Hopp til innhold

Klikk og hent innen 30 minutter

Hjemlevering 3-7 dager

30 dagers åpent kjøp

Gratis retur i butikk
Babyføtter i teppe.

Skoene som barna trenger

En barnefot vokser fort og har ulike behov basert på norske årstider. Behovene er forskjellige med forskjellige årstider som gjør at vi trenger et bredt utvalg til våre barn.


De fleste barn har en aktiv hverdag og vil ha behov for sko til en rekke forskjellige anledninger, som f.eks. joggesko, gummistøvler og innesko.

Det kan også være lurt å investere i et par gode overgangssko i overgangen fra vinter/vår og fra sommer/høst. Overgangssko har gjerne både vannavstøtende egenskaper og litt polstring men er ikke like tykke og varme som vintersko, eller tynne som sommersko.

 

 

Høst

I overgangen fra sommer til vinter kan ofte været by på regn og kulde tidlig på morgenen, men varme utover dagen. Da er det viktig at barnet har sko som holder på varmen, men samtidig ikke blir for varme når solen kommer frem. Overgangssko med Sympatex eller Gore-Tex er vanntette samtidig som de puster. 

Vinter

Det er flere ting å ta hensyn til når du skal kjøpe vintersko til barnet. De tre viktigste stikkordene er isolering, membran og sklisikker såle. Vintersko til barn må være godt isolert slik at føttene holder seg varme. De bør også ha en vanntett og pustende membran, som Sympatex eller Gore-tex, som sikrer tørre føtter, samt en yttersåle med god gripeevne på glatt underlag.

Vår

Våren bringer med seg variert vær, med kjølige morgener og varmere dager. I overgangen fra vinter til vår er det essensielt å velge riktige sko som passer til de skiftende forholdene. Vi anbefaler overgangssko med Sympatex eller Gore-Tex som er vanntette og puster. I tillegg til overgangsskoene anbefaler vi gummistøvler til regnværsdager, termostøvler for de kjølige morgenstundene, og lette joggesko for varmere perioder på dagen.

Sommer

Mens vinterskoenes oppgave er å holde barneføttene varme og tørre, er det luftige og svale føtter som gjelder om sommeren. Om sommeren har vi flere typer sko for aktive barn, som for eksempel sandaler, joggesko, sneakers og blinkesko. Fellesnevneren er at sommersko som må være lette, luftige og fungere godt på vekslende underlag.