Hopp til innhold

Klikk og hent innen 30 minutter

Hjemlevering 3-7 dager

30 dagers åpent kjøp

Gratis retur i butikk
Sko i kasse med leker.

Innesko

Innesko er ofte et krav i de fleste barnehager, og det viktigste å huske på når barna skal gå med skoene hele dagen er at inneskoene gir godt grep for små føtter. Velger man tøfler er det viktig at de er laget av et materiale som puster godt og at tøflene passer fotens lengde og bredde. I overgangen sommer/høst går det an å starte med et par gode sandaler eller lette joggesko, og heller gå over til tøfler når det begynner å bli kaldere.


Tøfler

Med tanke på hvor mye barna faktisk bruker tøfler, er det ingen tvil om at kvalitet i tøfler er viktig for små føtter. Det viktigste med tøfler er at de er laget av et materiale som puster godt og at tøflene passer fotens lengde og bredde.

Barn bør gå barbeint inne når temperatur, hygiene og risiko for skader tilsier at det går fint. I barnehagen og på skolen vil nok de fleste tenke at barnet bør ha innesko - for eksempel tøfler.   

Tøfler til bruk på vår og høst bør være mindre varme enn tøfler til bruk på vinteren. Stofftøfler i lette materialer er da å foretrekke fremfor skinntøfler med ullfor.  

Om man bør velge en tøffel med såle i stoff/skinn eller gummi, avhenger av bruken. Er det for eksempel ofte vått der barna skifter til tøfler, bør man velge en tøffel med en såle som ikke trekker inn vann. 

Se vårt utvalg av tøfler >>

 

Sandaler

Mange foreldre velger å kjøpe sandaler til innebruk. Dette er et godt valg for aktive barn som fort blir varme på føttene. I tillegg kan sandalen brukes ute når det blir varmt nok i været. 

Sandaler kan være fine innesko forutsatt at de har en sklisikker såle og gir god støtte til ankel og hæl. På kalde dager kan sandaler bli kalde også innendørs og sandalen må da ha plass til et par varme sokker. 

Skal sandalene brukes til lek kan det være lurt å vurdere sandaler med tåkappe til de aller minste. Det beskytter tærne. Åpen front er perfekt til bruk som ikke involverer lek, og til litt større barn.

  • En sandal i skinn puster bedre enn en sandal i tekstil.

  • Sandaler med borrelås er enkele ta på/av og passformen kan raskt tilpasses foten. Til de minste barna er det viktig at hælkappen er stiv. Det gjør sandalen like stabil som en sko. 

  • Yttersåle i gummi gir best feste på våte og tørre underlag. Husk at for store sandaler kan fort bli snublefeller. Vær derfor ekstra nøye når du måler fotlengde. Start gjerne med en skostørrelse som er 1 cm lenger enn foten - ikke 1,5 cm lengre.


 

Joggesko

Joggesko kan være fine innesko for aktive barn som trenger gode innesko med demping og som puster, men husk at det er lurt med hvit såle. Mange barnehager, skoler og idrettshaller har forbud mot bruk av joggesko med svart såle da dette setter merker på gulvet. 

•  En joggesko som skal brukes inne må være lett og luftig. 
•  Det er en fordel med tynnere såler i joggesko for innebruk. 
•  Mange lærere/barnehageansatte foretrekker at barna har innesko med borrelås.

Se vårt utvalg av joggesko >>