Hopp til innhold

Klikk og hent innen 30 minutter

Hjemlevering 3-7 dager

30 dagers åpent kjøp

Gratis retur i butikk

VALUE kundeklubbs medlemsvilkår og personvernerklæring

 

Personvernerklæring

Revisjonsdato: 7. august 2023

 

Denne personvernerklæringen gir informasjon om hvordan Eurosko Norge AS, org.nr. 976 516 575, (ESN) med tilhørende virksomheter samler inn og behandler personopplysninger.

ESN er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Der ESN benytter underleverandører i arbeid som omfatter personopplysninger, fremkommer dette i denne erklæringen. All håndtering av personopplysninger av underleverandører blir regulert av databehandleravtaler og ESN vil ha det fulle ansvar overfor deg som kunde.

ESN vil ikke bruke personopplysningene til andre formål enn det som er angitt i denne personvernerklæringen.

 

1. Personopplysninger

ESN innhenter personopplysninger til bruk for ulike formål. Dette gjør vi for å kunne levere en best mulig kjøpsopplevelse for deg som kunde. ESN sin bruk av personopplysninger er beskrevet i avsnittene under.

 

1.1 Kundeklubb

Som kunde kan du melde deg inn i kundeklubben Value. Dette er en felles kundeklubb for ESN sine konsepter.

 

1.1.1 Innmelding via butikk

Ved innmelding i kundeklubben i butikk innhenter vi mobilnummer. Du vil så få en sms for å fullføre registreringen. Når du fullfører registreringen, innhenter vi følgende informasjon:

 • Navn
 • Fødselsdato
 • E-post
 • Bostedsadresse
 • Samtykke til lagring og bruk av personopplysninger
 • Samtykke til elektronisk kommunikasjon

Du vil ikke ha mulighet til å ta ut evt. oppspart bonus før du fullfører registreringen. Hvis du ikke fullfører registreringen innen 12 måneder, slettes/anonymiseres mobilnummeret og knytningen mot kjøpstransaksjoner. Du vil få et varsel før vi gjennomfører slettingen.

 

 

1.1.2 Innmelding på nett

Når du melder deg inn via en av ESN sine nettsider, innhentes alle personopplysninger ved innmeldingen:

 • Mobilnummer
 • Navn
 • Fødselsdato
 • E-post
 • Bostedsadresse
 • Samtykke til lagring og bruk av personopplysninger
 • Samtykke til elektronisk kommunikasjon

Vi henter inn de samme opplysningene hvis man benytter Vipps ved innmelding.

 

1.1.3 Kjøpshistorikk og bruk av kundeprofiler

Som medlem lagrer ESN din kjøpshistorikk. Denne informasjonen benytter vi til å gjøre anonymiserte analyser og til å bygge kundeprofiler.

Formålet med dette er generell forbedring av ESN sine produkter/tjenester og å tilby deg som kunde mer relevant informasjon og en mer personalisert kjøpsopplevelse.

 

1.1.4  Utmelding

Du kan selv melde deg ut via Min side. Ved utmelding sletter ESN alle personopplysninger knyttet til kundeklubben.

 

1.2 Kjøp på nettsted

For å gjennomføre et kjøp på ESN sine nettsider trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine ordrer.

Regnskapslovgivning og håndtering av garantisaker/retur gjør at vi er pålagt å oppbevare dette. ESN sletter denne historikken etter 10 år.

Ut fra et sikkerhetsgrunner lagrer vi også IP-adressen til den enheten som ble benyttet ved kjøpet.

Vi benytter informasjonskapsler på våre nettsider. Se mer detaljert forklaring på hvordan vi benytter dette i eget kapittel.

 

1.3 Leveringstjenester

Vi samarbeider med PostNord for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes hos underleverandør etter 12 måneder.

 

1.4 Betalingstjenester

ESN benytter underleverandører for betaling og disse leverandørene har egne personvernerklæringer knyttet til lagring av betalingsinformasjon. Ved bruk av disse betalingstjenestene aksepterer du med andre ord leverandørenes brukervilkår.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren og ESN lagrer ikke betalingsinformasjon.

 

1.4.1 Vipps

Ved bruk av Vipps som betalingstjeneste aksepterer du Vipps sine brukervilkår. Disse finner du her: https://www.vipps.no/vilkar/

 

1.4.2 Klarna

Ved bruk av Klarna som betalingstjeneste aksepterer du Klarna sine vilkår. Disse finner du her: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/nb_no/user

 

1.5 Retur/reklamasjoner

Dersom en vare vi har solgt har en mangel etter reglene i forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven, har du rett til å få den reparert kostnadsfritt.

Vi lagrer informasjon om returer/reklamasjoner på samme måte som kjøpstransaksjoner, se egne avsnitt i denne Personvernerklæringen. 

1.6 Analyse

ESN benytter kjøpsdata i analysesammenheng. I vårt arbeid med analyse er personopplysningene anonymisert.

 

2. Kommunikasjon

Vi tilbyr nyhetsbrev på epost og/eller SMS. Innholdet i disse vil ofte være tilpasset deg, med relevant informasjon og tilbud. Ditt medlemsskap i kundeklubben forutsetter at du mottar nyhetsbrev fra minst ett av våre konsepter (Eurosko, DNA, Shoe Gallery, Shoeday), og du kan selv velge hvilket på «Min side» under Markedsføring og kommunikasjon. Alle dine samtykker kan administreres på «Min side».

Vi sender også ut bestillings- og sendingsdokumenter pr. e-post/SMS i forbindelse med kjøp du foretar deg hos oss. I tillegg til dette vil vi kunne sende ut spørreundersøkelser og annen oppfølgning pr. e-post og fra 14.08.2023 vi vil kunne bruke dine personopplysninger for å rette markedsføring mot deg på Internett og i sosiale medier som f.eks. Google og Facebook.

 

3. Sikring av personopplysninger

ESN har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler som gjelder retten til innsyn, retting og sletting.

Du kan være trygg på at ESN lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

 

4. Lagringstid

For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og ESN sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

 

5. Databehandlere

ESN vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger enn det som beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller dersom vi har fått ditt samtykke.

Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester på vegne av ESN. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten.

 

6. Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som ESN har registrert og du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

 

6.1 Utlevering av personopplysninger

Ved henvendelse fra deg vil ESN utlevere/overføre opplysningene elektronisk på en sikker måte. Opplysningene vil kun sendes deg og med hensyn til dataportabilitet vil du da måtte videresende dette til de virksomhetene du ønsker.

 

6.2 Vil du endre personopplysninger eller slette kontoen din hos oss?

Du kan også, når som helst, be oss rette eller slette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss. Samtykkene finner du på «Min side».

Ønsker du å slette din konto hos oss, kan du gjøre det via «Min side».

 

6.3 Ønsker du en oversikt over de personopplysningene vi lagret om deg?

Ta kontakt vis du ønsker en oversikt over hvilke personopplysninger vi har lagret om deg. Kontaktinformasjon finnes nedenfor.

 

7. Mer om informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Vi benytter informasjonskapsler til følgende formål:

 • Understøtte nettsidens funksjonalitet

  For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personalisere innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

 • Utarbeider analyser av hvordan nettsidene blir benyttet

  Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotoren på nettsiden.

 • Vise målrettet markedsføring.

  Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

Du kan til enhver tid avvise informasjonskapsler på datamaskinen, nettbrettet eller telefonen din ved å endre innstillingene i nettleseren.

 

8. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger eller ønsker du at ESN skal rette, slette eller utlevere dine opplysninger, ta kontakt med oss via det svarte HJELP-ikonet nederst til høyre på skjermen.

Postadresse:

Eurosko Norge AS

Postboks 524

1503 Moss

 

9. Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier.