Hopp til innhold

Klikk og hent innen 30 minutter

Hjemlevering 3-7 dager

30 dagers åpent kjøp

Gratis retur i butikk
Barn lukker skoene.

Lukking av sko

Barnesko har ulike lukkemekanismer for ulikt bruk. Her får du informasjonen du trenger å vite om de ulike mekanismene.Borrelås

Borrelåsen er tiltenkt de aller minste. Den fester godt og gjør det enkelt for barnet å ta av og på skoene. 

  • For de aller minste er to borrelåser det beste. For litt eldre barn går det fint med tre borrelåser.

  • Borrelåser bør børstes av og til slik at skitt og smuss fjernes. Dette gjør også at festeevnen bevares. 

  • På sandaler til de minste er det ofte borrelås i hælen. Denne skal først og fremst brukes for å sikre god passform. Åpning og lukking av skoen gjøres med borrelåsene foran på skoen. 

  • En god borrelås skal også fungere i vått vær, forutsatt at låsen er regngjort for smuss og skitt. 


Lisselås

Når barna blir eldre, vil de gjerne ha sko med lisser. I begynnelsen mangler imidlertid ofte barnet den konsentrasjonen som skal til for å lære seg å knyte lisser. Lisser med lisselås løser dette. 

Lisselås er en låsmekanisme i plast med fjærbelastning. Når barnet drar i lissen, strammes eller slakkes lukkingen - veldig enkelt og greit!

  • Lisselås kommer som regel med elastiske lisser. Dette gjør det enkelt å få skoen på foten under prøving. 

  • En lisselås er slitesterk og enkel å holde ren. Den fungerer spesielt godt i sko og støvler som trenger god stramming på toppen av skaftet.

  • Det er mulig å kjøpe lisselås og elastiske lisser separat i våre butikker, slik at vanlige lisser kan byttes ut.

 

Strikklisser

Strikklisser er en spiralstrikk som man kan bruke i stedet for vanlige lisser.
 

Lisser

Etterhvert vil barna kunne håndtere vanlige skolisser. Mange barn synes det er veldig stas den dagen de klarer dette selv. Lisser strammer rundt foten på en bedre måte enn hva en borrelås gjør, derfor er det fint at barn lærer seg å knyte lisser.

Boa og A-top

Dette er snøreteknologi som gir en veldig god passform og som er lett å bruke for litt eldre barn. Boa eller A-topp snøresystem krever at barnet har litt styrke i fingrene og tilstrekkelig finmotorikk til å bruke dreieskiven. Derfor brukes Boa og A-topp stort sett fra størrelse 28 og oppover.

  • Boa og A-topp er særdeles slitesterke låsesystemer som består av en flettet/tvinnet kabel i rustfritt stål med stoff utenpå.

  • Kabelen som brukes i Boa og A-topp er tredd gjennom hemper foran på skoen. Kabelen er festet til en snelle med en dreieskive som, når barnet dreier på den, strammer kabelen og med det skoen rundt foten.

  • Skoen lukkes og strammes ved at barnet dreier på dreieskiven. Hvilken vei som åpner og lukker avhenger av merket, men prinsippet er det samme og de to løsningene er like enkle.


Kom innom din Eurosko-butikk så hjelper vi deg gjerne med tips og råd om lisser til ditt barn!