Hopp til innhold

Klikk og hent innen 30 minutter

Hjemlevering 3-7 dager

30 dagers åpent kjøp

Gratis retur i butikk
Barn ute i regn.

Vanntette sko

Vanntette sko er sko, overgangssko, støvler og vintersko med en vanntettmembran inni skoen som gjør den vanntett.

 

En membran er et materiale som ligger mellom foret og overmaterialet. Membranens oppgave er å slippe ut fuktighet som dannes inne i skoen som følge av aktiv bruk, og hindre at vann utenfra kommer inn i skoen.

Vi skiller mellom vanntette og vannavstøtende membraner. Uansett type membran er det viktig å impregnere skoen for å hindre at overmaterialet blir mettet av vann. Skjer det vil vann sive inn i skoen fra siden på vannavstøtende membraner, eller over skaftet på vanntette membraner. Er overmaterialet mettet av vann, kan skoen oppleves som tung og kald. 

Det er lurt å rengjøre skoene for smuss, sand og skitt både innvendig og utvendig. Dette for å sikre at små partikler ikke sliter hull i membranen som ligger mellom foret og overmaterialet. Husk at impregnering av overmaterialet også hjelper til med å holde smuss ute fra oversiden.   

I våre butikker er disse membranene 100% vanntette:
•  Gore-Tex
•  SympaTex
•  Dry-Tec
•  Imactex

Vannavvisende sko

En vanntett sko vil være helt vanntett med teipede sømmer slik at vann ikke trenger inn. En vannavstøtende sko har et membran eller overflatebehandling som gjør at den tåler mer fuktighet enn en sko uten membran eller overflatebehandling, men den er ikke garantert vanntett.

 

Vannavstøtende sko er med andre ord ikke 100% vanntette, men likevel tåler disse mye mer fuktighet enn sko som ikke er overflatebehandlet eller har en membran.

 

 

Hvordan rengjøre vanntette sko

Rengjøring og pleie: Solitaire Combi Care Foam eller Effekt Clean & Care

Impregnering:

Sneaker Magic Protector

Impregnering for de aller fleste materialer, som glatt skinn, stoff eller materialer med TEX-kant eller annen funksjonell membran. Sneakers beståt ofte av blandingsmaterialer som skinn, tekstil og syntet og da er denne perfekt.

•  Et must til alle semskede vintersko!
•  Holder føttene tørre.
•  Skoene holder lenger og ser penere ut.
•  Spray på og gå.

 

Skoene bør impregneres før de tas i bruk første gang. Da bevares skoene lenger. 

Les mer om overgangssko >>
Se vårt utvalg av vanntette sko >>