Hopp til innhold

Klikk og hent innen 30 minutter

Hjemlevering 3-7 dager

30 dagers åpent kjøp

Gratis retur i butikk
Blå bakgrunn med tekst: spørsmål og svar.

Spørsmål og svar

 

Hvordan kan jeg være sikker på at skoene passer mitt barn?

Vi måler både føtter og sko, og kan enkelt se hvilken størrelse som er riktig for barnefoten. Du kan i tillegg justere med borrelås og lisser på enkelte modeller for optimal tilpasning/justering.


Hvor god plass bør barnefoten ha i vintersko?

Små føtter bør ha nok plass til å vokse. Om vinteren er det viktig at tærne har plass til å bevege seg, slik at de holder seg varme. Foten skal ha ca. 1,5 cm. bevegelse.-/voksetillegg i tuppen. De fleste Ponnyskoene har utagbar målesåle slik at man enkelt kan sjekke om skoen passer.


Kan barnet arve sko?

Det er viktig å være miljøbevisste og tenke på gjenbruk for å skåne miljøet. Det er derimot ikke alt man bør arve eller kjøpe brukt, blant annet barnesko.

Alle har en spesiell måte å gå på og sko som er brukte får et eget avtrykk etter dens tidligere eier. På grunn av dette vil barnet som arver skoen tvinges til å gå på en måte som ikke er barnets eget gangmønster. Vi anbefaler at barn ikke arver sko.


Hva er forskjellen på GORE-TEX og Sympatex?

Begge membranene er vanntette og pustende og testes til det ytterste. Kvalitetsmessig er det ingen forskjell på membranene. Det er 2 forskjellige systemer i forhold til utveksling av varme/fuktighet.


Kan jeg tørke skinnsko i tørkeskap?

Skinn er et levende materiale som «tørker» ut ved bruk av høye temperaturer. Vi anbefaler romtørk, at de tørker naturlig evt. i tillegg fylle skoen med avispapir som trekker ut fuktigheten. Hvis skoene blir våte, ta ut sålene og legg de til tørk. Vi anbefaler ikke å bruke tørkeskap da dette kan slite på liminger og skinn.


Bør jeg gå opp en størrelse for å få plass til en raggsokk i vinterskoene?

Nei, vi anbefaler ikke raggsokk da dette kan bli trangt. Bruk heller en tynn ullsokk.


Hva gjør jeg med gamle blinkesko/blinkesandaler?

Vi tar imot blinkesko/blinkesandaler som ikke lenger passer. Blinkesko inneholder batterier som skal gjenvinnes. Finn fram gamle blinkesko/blinkesandaler og kom innom butikken. Da lærer du bort noe viktig og gjør en god gjerning for miljøet.