Hopp til innhold

Klikk og hent innen 30 minutter

Hjemlevering 3-7 dager

30 dagers åpent kjøp

Gratis retur i butikk
Voksen hjelper barn prøve sko i butikken.

Hva er en god passform?

Det er viktig at du finner den størrelsen som sikrer at barnets fot vokser normalt. Men kanskje like viktig er det å finne en sko med god passform. Da blir spørsmålet: hva er god passform? 

Når en sko har god passform, følger skoen fotens naturlige form. Skoen sitter godt - uten å klemme. Skoen kjennes behagelig og det er plass nok til at tærne ikke blir skjøvet mot hverandre eller mot skotuppen. Mange tror at god passform betyr at det er lagt inn støtte under fotbuen, men dette er ikke riktig. Etterhvert som barnet vokser og bruker føttene, vil muskler og sener erstatte fettputen under foten. Sko med fotbuestøtte kan forstyrre den naturlige utviklingen og er derfor ikke noe vi anbefaler i barnesko.Slik sjekker du passform

  • Mål fotlengde og skostørrelse slik at du er sikker på at modellene barnet prøver har tilstrekkelig vokserom. Under artikkelen Måling av barneføtter kan du se på video hvordan du kan kontrollere at barnet har rett størrelse ved hjelp av innersålen.

  • Sjekk høyden på skoen ved å teste om det er nok plass mellom pløsen og vristen når skoen er åpen. Sjekk at skoen ikke sitter for stramt over vristen når den er lukket. 

  • Mål bredden på skoen ved å ta ut sålen og plasér barnets fot oppå sålen. Går foten godt utenfor sålen er skoen for smal. Er sålen mye bredere enn foten, er skoen for bred.

  • Sjekk polstringen rundt ankelen. Er polstringen for stram, kan det gi barnet gnagsår.

  • Be barnet gå litt på gulvet. Sjekk at skoen ikke kipper på hælen eller synes at skoen er ubehagelig.

 


Et lite tips:
 På vinteren er ofte en løs ullsåle som selges i butikken mer dempende, absorberer mer fuktighet og er varmere enn sålene som er i skoen. For bedre passform og komfort, kan det derfor være lurt å erstatte sålene som følger med i skoen med en løs ullsåle.  Alternativt kan du legge en ullsåle oppå sålen i skoen dersom det er plass.