Overgangssko

Topp_overgangssko.png

Overgangssko er sko som brukes når sesongen skifter fra vinter til sommer (vår) og fra sommer til vinter (høst). Sesongskifter byr ofte på regn og kulde om morgenen, men også varme på dag og kveld. Utfordringen er da: hvilke sko trenger vi til barnet vårt?  

I praksis betyr dette:

•  Gummistøvler
•  Termostøvler
•  Sko med Texmembran

GUMMISTØVLER

Se utvalget her >>

BV_gummistøvler_1.png

Gummistøvler skal være vanntette og enkle å ta på og av. Det er viktig at de sitter godt og ikke glir av når barnet løper, leker og hopper i sølepytter :-)

•  I gummistøvler er ullsokker ofte ikke nok på de kaldeste dagene. På kalde dager bør barnet ha plass til en ullsåle i gummistøvelen som isolerer og absorberer fuktighet. Ullsåler vil ofte også gi bedre passform.

•  Vanlige gummistøvler er vanntette men ikke pustende. Det er derfor viktig med gode ullsokker med syntetfibre som absorberer fuktighet. Strømpebukser og sokker i bomull blir fuktige og kalde ved aktiv bruk, og er derfor ikke tilstrekkelig på kalde dager. Tips gjerne foreldrene om at barnet bør skifte til andre sko når det ikke lenger er nødvendig med gummistøvler. 

•  Gode gummistøvler har en yttersåle som ikke er for glatt men har god gripeevne på fuktig og sølete underlag. De er enkle å ta på men sitter godt slik at de ikke glir av under lek.

Slik pleier du gummistøvlene dine >>

 

NEOPREN TERMOSTØVLER

Se utvalget her >>

BV_norden_1.png

Neopren Termostøvel skal være vanntett samt holde godt på varmen. I tillegg skal den være enkel å ta av og på, gi god støtte og sitte godt på foten.

•  Neopren er et «dykkerdrakt» stoff som holder støvelen varm selv om det skulle komme vann inn over skaftet. Støvelen har gummi på yttersiden i foten og skaftet, og er med dette 100 % vanntett så langt opp på skaftet som gummien dekker. 

•  En neopren termostøvel er myk i skaftet og yttersålen i gummi. Den sitter derfor godt på underlaget. Neopren materialet gjør at støvelen oppleves lett, tøyelig og fleksibel ved aktiv bruk. 

•  Neoprenmaterialet ventilerer og isolerer godt og støvelen er derfor varmere enn en vanlig gummistøvel. Neopren termostøvler kan brukes ned mot -4 til -5 grader og er det supert valg i våt snø og slaps.

Slik behandler du Neoprenstøvler >>

 

 

OVERGANGSSKO MED TEXMEMBRAN

Se utvalget her >>

18H0018-0019_01_STOR_TRYKK360.jpg

Overgangsko med en vanntett eller vannavstøtende membran har gjerne et litt mer robust materiale enn sommersko, men er ikke så varme som vintersko. 

•  Har en tykkere yttersåle som er mer robust og isolerer bedre mot kulde fra bakken. Den er også ofte i seig gummi for bedre feste.

•  For aktive barn anbefaler vi sko som er forsterket på skotuppen og i hælen, da disse områdene utsettes for mye slitasje. 

•  Det er viktig at en overgangsko har en membran som sørger for at skoene puster samtidig som vann holdes ute. For mer informasjon om hva en membran er og forskjellen mellom vannavstøtende og vanntette sko, trykk på linken under.

Les mer om membraner her >>